петък, 2 август 2013 г.

И какво си бях купила от Пролетния панаир на книгата

Добро утро!
Трябва да ви се похваля,че онзи ден наснимах половината си продукти,за които исках да пиша,така че скоро ще ви зарина в публикации.:) Единствено мога да кажа да очаквате , хех. Знам че ви бях обещала два поста за книги : единият за любимите ми книги,а другият  - за покупките ми от Пролетния панаир на книгата,който беше в края на май-началото на юни.Разбира се,след моето двумесечно закъснение за тази публикация / тук имаше и вина това,че не ги бях прочела набързо двете книжки,тъй като имах доста други задачи и нямах време / мисля,че е време най-после да я пусна.Ии нека започнем:
Взех си скромно 2 книги,които исках.Ако трябва да съм честна,и двете ги взех заради автора,по-надолу ще разберете защо.
Първата книга е "Дъщерята на Сиена" от Марина Фиорато.Малко преди този панаир бях прочела "Стъкларят от Мурано" и се влюбих в почерга на авторката;начинът,по който описва пейзажите в Италия и  въобще разказът й вървят толкова интересно и интригуващо,че нямах търпение да видя дали е така и с останалите книги.Не останах разочарованата,"Дъщерята на Сиена" я прочетох за има-няма 4 дни,като се има предвид,че по това време бях на почивка и постоянно бях навън,а за четене ми оставаше по 1-2 часа сутрин и вечер.Наистина ви я препоръчвам,мисля,че ще ви допаднат книгите на Марина.В момента чета "Железният светилник",после мисля да мина на "Тютюн" и се надявам след това да си купя и другите две нейни книги,които са излезнали.Всички книги с автор Марина Фиорато се издават от ИК "Кръгозор".Коричната цена на "Дъщерята на Сиена" е 14 лв.Ето ви и накратко за какво става въпрос в книгата:
 Сиена, 1723 г.
Навечерието на Палиото... конното надбягване, което се провежда два пъти в годината на Пиаца дел Кампо. Година планиране, десетима ездачи, три обиколки на площада – и всичко свършва в един-единствен миг. Но този път залогът е огромен...

За Виоланте де Медичи, принцеса на Тоскана и управителка на Сиена, надбягването бележи началото на нов период – да спре насилието в града. И да положи основите на нови по-справедливи закони.
За Пиа, от рода на Толомеите, далечна потомка на Клеопатра и най-красивата жена в Сиена, Палиото е последната надежда да избегне принудителния брак с жестокия наследник на водача на квартала на Орлите.
За Деветимата – групата заговорници от най-богатите и знатни родове на Сиена, надбягванията са начин да завземат властта над града...

Зазвучават тромпетите. И на пиацата се появява красив непознат конник, облечен в цветовете на квартала на Кулата. Неочакваната му постъпка по време на първото Палио за годината може да промени не само живота на Пиа и Виоланте, но и съдбата на династията на Медичите... 

Втората книга е "Аз съм пратеникът" на Маркъс Зюсак.Взех си я,заради това,че една от най-най-най-любимите ми книги е на Маркъс Зюсак.Но както ви казах по-горе,за любимите ми книги ще има по-нататък публикация/ или публикации,защото съм сигурна,че ако ги събера в една,то ще има да си я четете с години :д / .Та относно книгата : интересна е,почергът на Зюсак е малко по-странен,но е толкова обаятелен и привличащ вниманието.Книгата се чете бързо и в нея е преплетена една напръв поглед малко по-тинейджърска история,която обаче в себе си крие доста смисъл.Това съм и забелязала в книгите на Маркъс:че умее да се изказва доста интересно и има страхотни цитати.Препоръчвам да я погледнете."Аз съм пратеникът" струва  12,90 лв. и е издадена от ИК "Пергамент Прес".Ето накратно и резюмето на книгата:
Тайнствено приключение, изпълнено със смях, юмруци, загадки и обич.
Запознайте се с Ед Кенеди – деветнайсетгодишно момче, без големи планове за бъдещето. Той е окаян картоиграч, безпомощен в секса, невротично влюбен в най-добрата си приятелка Одри и предан на старото си куче Портиер, с което споделя кафето си. Животът му върви вяло и безметежно, докато един ден случайно спира банков обир.
Точно тогава намира в пощенската си кутия и първото асо!
И точно тогава Ед става пратеникът.
Въвлечен в съдбите на непознати хора, той се скита из града, помага и наранява (когато е нужно), докато остава един единствен въпрос: кой стои зад мисията на Ед?

Ще се радвам,ако сте ги чели,да изкажете вашето мнение,както и ако сте били на Пролетния панаир на книгата да ми споделите какво сте си взели.Разбира се,дори и да не сте били,ще се радвам да ми кажете скорошните ви книжни покупки!:)

5 коментара:

  1. Дъщерята на Сиена си я бях харесала и май като си прочета другите книги ще си я взема. Иначе напоследък си купувам само книги с Журнал за жената и Стори.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вземи си я задължително.А книгите от "Журнал за жената" интересни ли са?

      Изтриване
    2. Зависи дали ти харесва такъв тип книги. На мен с изключение на 2-3 на година всички други са ми много интересни. От лятната им колекция ги изчетох на един дъх. http://shop.sbb.bg/?cid=3&cat=58 тук пише и резюме на излезлите от печат книги.

      Изтриване
  2. Коя от двете книги повече ти хареса :)
    http://thingamyjic.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  3. Хм,труден избор,но може би "Дъщерята на Сиена".

    ОтговорИзтриване