сряда, 29 май 2013 г.

ПРОЛЕТЕН БАЗАР НА КНИГАТА

Здравейте!
Извинявам се,че тези дни не съм активна,но седмицата ми е много натоварена,а пък започнах да гледам и сериала Gossip girl / да,досега не го бях гледала / и доста ми хареса и в свободното си време само него гледам.За по-малко от седмица стигнах до 3 сезон.Та много ми харесва,главните герои Чък и Блеър са големи сладури.
Минавам набързо,за да ви покажа къде ще се отбия тази седмица:
Съветвам всеки,който има време и възможност,да отиде.Обожавам да ходя на книжните базари / пролетен и коледен / , има изключително много книги и издателства,а пък и големи отстъпки.Обещавам,че ще ви покажа какво съм си взела от там.
Пожелавам ви усмихнати дни!

четвъртък, 16 май 2013 г.

30 факта за мен

Здравейте!
Покрай ревютата за козметични продукти,много бюти блогъри споделят и нещо доста по-лично и далече от червила,лакове и прочие.Докато преглеждах любимите си блогове,попаднах на един невероятен таг в блога на неотразимата Мери.( разгледайте го,невероятен е,Мери пише изключително забавно,а и смея да твърдя,че е един от най-поддържаните и хубави блогове и визуално ).Тя тагна всички желаещи,така че реших да се възползвам от тази възможност.Всъщност,и аз тагвам всеки,който желае да направи тага-няма значение дали като коментар или пък като публикация в собствения си блог!Мисля,че след толкова дърдорене е време да започна с фактите за мен :)
1.Харесвам си името.Но рядко обичам да ме наричат с пълно име,тъй като съм свикнала всеки да се обръща към мен със собствена вариация на името ми  / Габи,Гъба,Габина,Габчо,Габолина,Гретхен и въобще каквото се сетите /.Та поради тази причина ми е странно,когато ми кажат Габриела .
2.Догодина съм абитуриентка.И не мога да повярвам,че толкова бързо минаха тези години.
3.Зодия везни съм с асцедент близнаци.Това прави един ужасно колеблив човек,който има две страни.Както една приятелка казва:"Имаш ангелска доброта и дяволски гняв."
4.Искам да стана фармацевт.
5.Обожавам Русия.Буквално!Всичко руско ми е скъпо.И може би една от най-големите ми мечти е да отида в Русия.Искам да видя Москва,Санкт Петербург,невероятните мостове над река Нева и белите нощи.Охх,размечтах се!
6.Искам да обиколя света.
7.Много ме дразнят правописни и пунктуационни грешки.Побърквам се,когато чета нещо подобно-веднага мислено ги поправям и се дразня.
8.Не обичам да говоря за политика.
9.Обичам да чета книги.
10.Както и да гледам сериали.Но не гледам телевизия,много рядко може да ме видите да сменям програмите,от тази година просто се отказах от нея,тъй като нямам време.Но правя изключения за предаването "Като две капки вода",тъй като ми е изключително забавно.
11. Луда фенка съм на сериала "Prison Break" и всичко свързано с него,както и обожавам актьора,изиграл една от главните роли-Wentworth Miller.
12.Обожавам да слушам музика и смея да твърдя,че слушам всичко.При мен не е  важен жанрът,а това дали песента ми харесва.
13.Нямам домашни любимции.
14.Обожавам продукти за устни и очни линии.
15.Преди обожавах розовото и се обличах само в него.Сега вече не е така,но все още си имам хубави чувства към този цвят.В момента гледам да нося все по-разнообразни цветове.
16.Обичам да се снимам.
17.НО много рядко се харесвам на снимки.Почти винаги си намирам кусури.
18.Освен това съм на моменти:днес се харесвам адски много,утре се мисля за най-грозния човек на света.
19.Избухвам адски бързо.Като клечка кибрит съм,много викам и обиждам като се ядосам.
20.Страшен мързел съм и в комбинация с това съм страшно амбициозна и винаги искам да съм на челни места.
21.Попринцип хората винаги грешат с първото си впечатление за мен.
22. Обожавам големите градове,родена съм в София,израстнала съм тук и шумотевицата е част от живота ми.Ако отида в някой спокоен град,на третия ден се побърквам.
23.Смея да твърдя,че тичам изключително бързо.
24.Както и че имам чувство за хумор.
25.Не пия чисто кафе.Но пък обожавам 3в1,фрапе,капучино и прочие.
26.Знам какво е да не си слят с тълпата,да си различен.Изпитвала съм на собствения си гръб тези неща.:)
27.Доста съм отнесена на моменти.
28.Говоря силно и се смея адски шумно,както се казва избухвам.И то редовно.
29.Мразя да ме лъжат,а и винаги разбират,когато го направят.
30.Мноого говоря.Просто имам чувството,че ако не говоря,ще се побъркам.:)
Ами това са 30-те факта за мен.Разбира се,има още много неща,които мога да кажа за себе си,но..друг път.Дано ви е било интересно!

събота, 11 май 2013 г.

Beauty Haul

Здравейте,прекрасни!
Напоследък се отдадох на пазаруване и реших да събера нещата,които си купих тия дни.Ще ви ги покажа както на една обща снимка/на която забравих да снимам 2 продукта,но...разсеяна съм,какво да направя/,така и на отделни.Мнение за продуктите няма да изказвам в днешната публикация,тъй като някои още не са употребявани.Обещавам,че с времето всичко,присъстващо в тази публикация,ще бъде удостоено с ревю.
Два душ-гела: единият е от Лидл на тяхната марка Cien.250 ml за около 2 лв.Купих го,тъй като четох доста хубави мнения в БГ-мама.Имаше няколко вида,моят е с портокалово олио и мирише на портокал.Вторият е от Avon.Нов модел от познатата ни серия Senses.Мирише на цитруси.Отново е 250 ml,а цената му варира между 2,50-5 лв.

Спирала на Avon ColorTrend за обем.Честно казано,много съм доволна от спиралите на тази серия-правят хубав обем,на страхотни цени са,разделят добре миглите.Вървят между 3 - 5 лв.,почти никога не са на редовната им цена,която е около 7-8 лв.Моливът пак е на Avon ColorTrend в нюанс Turquoise.На снимката не се вижда,но е чудесен тюркоаз.Нямам търпение да видя как ще ми седи.Имам същия в бяло и съм изключително доволна-много хубави линии прави както на клепача,така и във водната линия.А аз принципно имам проблем с моливите във водната линия.Цената му варира,но не е по-скъп от 5-6 лв.
Шампоан с шипково масло на Милва - струва 2 лв.Препоръча ми го продавачката в един билков магазин-по нейно мнение много хора си го купували и били доволни.Реших да го пробвам.Също така е без парабени.В средата е балсам за коса на Дева - 200 ml за скромните 1,63 лв от Лили.Не съм го пробвала още/утре ще ми е първото миене с него/.Съдържа зелен чай.И отново на Дева е новият ми крем за ръце-витаминен.Съдържа витамините А,Е и F.Взех го от Елитис за 1 лв.Сега забелязах,че без да искам съм подредила на снимката само български продукти.:)
Гел-очната линия на Лореал беше малко случайна покупка.Наистина исках черна гел-очна линия,но се бях навила за Мейбълин.В Елитис я нямаше,но момичето ми препоръча тази на Лореал.Хареса ми цвета и реших да я взема.Струва 15 лв.Върви и с четка,която е изработена от твърд косъм.Пише,че издържа 24 часа и е подходяща за чувствителни очи.Надявам се да ми хареса,нямам търпение да я пробвам.Задължително ще направя ревю за нея след няколко носения.:)
Принципно си имам парфюми,вчера отворих един чисто нов,който моментално ми хареса-мм,чуден аромат.Но естествено като един добър представител от женски пол,нямаше как да не се снабдя с още няколко,че да си имам.Взех си два парфюма от Avon - Riviera Goddess и Summer White Sunset.Харесват ми как миришат,така че ще ги използвам с удоволствие.И двата струват по-малко от 20 лв. и са по 50 ml.
Това са последните два продукта,които ще ви покажа.Традиционният Бочко,който е мой спътник навсякъде.Червилото от новите балсами-червила на Мейбълин Color Whisper.Подарък ми е от една незаменима приятелка.Нюанса е 120 Petal Rebel.Много нежен розов цвят с блясък.Седи много деликатно на устните,като ги подхранва.В момента в Лили са на промоция от 9,59 лв.,иначе вървят около 11-12 лв.
Това е за днес от мен.Бих искала да ви попитам дали имате интерес да ви представя няколко книги,които прочетох наскоро и доста ми харесаха?Ще се радвам,ако оставите коментар вие какво сте си купили последно или пък ако имате вече мнение за някой от показаните продукти.:)

вторник, 7 май 2013 г.

Суфле за тяло Avon Planet Spa с масло от шеа и шоколадови трюфели

Здравейте!
Христос Воскресе!Надявам се всички да сте си изкарали едни чудесни празници.За съжаление много бързо отминаха,поне на мен така ми се стори.И отново всичко се повтаря:ежедневието ни ни завладява с пълна сила.
Ровейки из архиви в компютъра ми,открих снимки на няколко продукта,които ми се сториха интересни.Спрях се първи да представя суфлето за тяло на Avon от една от най-лукзосните им серии Planet Spa.Доста момичета писаха за него,аз малко позакъснях с ... около 7 месеца за това ревю,ама както се казва:по-добре късно,отколкото никога!
Суфлето идва в много хубава опаковка,а вътре се крие кутийката му.Картонената кутийка,с която пристигна,вече си има своето предназначение : в нея си държа палитрите със сенки.Според мен е стабилна и със сигурност като го свърша,ще я използвам за нещо друго.Първото,което прави впечатление,е ароматът.ДА,АРОМАТЪТ!Божествен,на шоколад...Разбира те ли,иде ми да се изям,когато се намажа.Суфлето е в кафяв цвят,в тон с аромата.

Според написаното в брошурата:"Хидратира кожата,оставя копринено усешане след употреба."Ето и моят опит със съфлето:не  е течно,като крем е,много хубаво се размазва по кожата.При мен след нанасяне леко лепне,но не е болка за умиране.Определено омекотява.
Личното ми мнение,че е добър продукт.За лятото на хората с мазна кожа може да им дойде тежък,но на тези със суха/нормална ще им е добре.

Суфлето е 200 ml на редовна цена 22 лв.,но почти във всеки каталог варира между 10 - 16 лв.,а пък понякога има и промоции 2 продукта от Planet Spa серията за 13,14,15 лв.,което определено си заслужава.Така че ако искате да го пробвате,изчакайте да е на добра цена.
Снимката е правена в края на септември.В момента суфлето е почти изчерпано.

Това е от мен,желая ви лека вечер!:)